Referenties


Leest u hier de reacties van onze klanten
mikky

Lyo

Allison, Aerdenhout 2021

Our 5 year-old mini schnauzer Lyo has been walking with Dennis for the past four years in the morning group. Schnauzers aren't the easiest breed, quite prone to stubbornness. More than once, Dennis has taken the time and patience to win Lyo over when he is going through particularly difficult streaks of independence.

Dennis and Claudia really love dogs, and the dogs love them back. Their lengthy experience as a dog walking service shows, not only with the dogs, but for example their communication with us is excellent. Lyo is always happy to go with Dennis, and always comes back cheerful. We also benefit from a super reliable and high quality service and advice on just about any dog topic under the sun. I'm so thankful for Dierenvrienden and recommend them for any breed!

Allison, Aerdenhout
mikky

Onze Duitse Pinscher, Mikkie, is ruim zeven jaar oud en zij gaat al weer zes en een half jaar met De Dierenvrienden mee. Ik heb Claudia leren kennen tijdens wandelingen in de duinen van Zandvoort en ik vond het geweldig om te zien hoe leuk de honden tijdens de wandelingen aan het spelen en ravotten waren.

Omdat wij beiden werken en een druk gezin hebben met twee kleine kinderen is het voor ons ideaal dat Mikkie drie dagen per week met Claudia mee gaat. Op deze manier heeft onze hond vrijwel dagelijks een goede wandeling, zodat ze haar energie kwijt kan en gezond blijft.
Mikkie hoort precies wanneer de auto van De Dierenvrienden voor de deur stopt en dan wordt ze meteen helemaal enthousiast. Wij zijn ook super tevreden over Claudia en De Dierenvrienden vanwege de goede hondenadviezen, de betrouwbaarheid en de leuke omgang met mensen en dieren. Kortom: een echte aanrader.

Karin en Sven Haarlem
0

Bowie

Iris en Richard, Aerdenhout 2012

Bowie ... Sinds begin dit jaar jaar gaat onze Alaskan Malamute/Husky Bowie 4x per week mee met de Dierenvrienden. Hij is nu 4 jaar en de eerste 3 jaar daarvan werkte mijn man grotendeels vanuit huis, maar dat is begin dit jaar veranderd en hij moest van alles organiseren om het werk met Bowie te kunnen combineren en te voorkomen dat Bowie teveel alleen thuis zat.

Tenslotte heb je geen hond om 'm vervolgens het grootste deel van de dag alleen thuis te laten. Een uitlaatservice leek een goed idee maar wij waren daar in eerste instantie niet zo'n voorstander van, vooral omdat je Bowie niet zo makkelijk los kunt laten lopen. Dat zit in het ras, dat graag zelfstandig op pad gaat. Toen stuitten we op Claudia en de Dierenvrienden en daar was eigenlijk gelijk een klik. De relaxte manier van omgaan met de honden en het vertrouwen dat ze uitstraalt, sloeg op ons over en nadat mijn man een paar keer mee was gegaan om te zien hoe het er aan toe gaat, waren we om. De eerste keer dat Bowie alleen met het busje wegging was best gek, ook hij keek enigszins verbaasd door het raampje toen mijn man achterbleef, maar dat duurde niet lang. Bowie geniet met volle teugen van het rennen en spelen met de andere honden. Hij is er een stuk socialer door geworden en veel rustiger. Hij loopt gewoon los met alle andere honden en dat gaat uitstekend! Hij is dol op Claudia (en zij op hem volgens ons :-)) gaat iedere keer met groot enthousiasme met haar mee, en komt moe en voldaan weer thuis. En voor ons een hele fijne, geruststellende gedachte dat hij lekker kan ravotten, zijn energie kwijt kan en vooral dat hij er zoveel plezier aan beleeft. Wij geloven echt dat het zijn hondenleven veel leuker heeft gemaakt! Het feit dat hij in goede, ervaren handen is bij iemand die ook veel liefde aan de dieren geeft (Bowie krijgt zelfs een kus als hij thuisgebracht wordt) is echt heel fijn!

Iris en Richard, (en Bowie natuurlijk!)

lola

Lola

Door Mike en Elisa Zandvoort

Toen ik zelf de tijd had om Lola uit te laten, kwam ik Claudia vaak met al "haar honden" in de duinen tegen. Vooral de persoonlijke aandacht voor iedere hond, maakte het voor ons makkelijk om onze pup van 6 maanden aan "de Dierenvrienden" mee te geven. Gedurende de afgelopen 3 jaar heeft Claudia een speciaal plekje bij onze Lola veroverd en is ze voor ons een trouwe steun gebleken.

In weer een wind wordt ons monster opgehaald met de "Bus"en wordt ze na enige tijd ook weer als vreselijk zandmonster thuis gebracht. Lekker spelen en zwemmen met andere honden is het motto. Waarna ze moe en voldaan uren kan slapen. Gedurende de laatste groepswandeling was de band tussen Claudia en "haar honden" goed zichtbaar. Elke hond werd bij z'n eigen naam genoemd, de karakters zijn bekend en als er een hondje onder het hek doorkruipt, zie je dat alle honden haar als leider accepteren en blijven dan ook wachten totdat Claudia aangeeft dat er weer gelopen mag worden.
Wij zijn dan ook erg blij met de betrokkenheid van De Dierenvrienden.

Onlangs organiseerde De Dierenvrienden een wandeling in de duinen. Niet alleen de honden waren hiervoor uitgenodigd, nee ook wij, de baasjes, waren van de partij. Het was letterlijk en figuurlijk een tocht door weer en wind. Halverwege brak gelukkig de zon door. Normaliter heeft Luca wel last van dat echte Hollandse weer.

Niet dit keer; Luca had het ernstig druk. Ze is niet alleen een jachthond met een goede speurneus, maar houdt ook graag de roedel bij elkaar. Aangezien Claudia en Dennis inmiddels bij haar roedel horen (erg fijn om te zien!) heeft Luca de tocht wel vier keer zo vaak afgelegd als wij. Voor spelen had ze weinig tijd, van Claudia heb ik begrepen dat tijdens de gewone wandelingen er flink op los wordt gespeeld. Fijn, want dat is één van de belangrijkste redenen dat wij Luca twee maal per week met De Dierenvrienden mee laten gaan.Luca is een hele lieve en zeergevoelige hond. Als pup van vijf weken kwam zij als een aanhankelijk, schrikkerig en piepend hondje uit de test. Een hondje die dus veel aandacht en begeleiding vraagt. Dit geven we haar uiteraard graag, maar wij vinden het ook belangrijk dat ze, zeg maar, op eigen poten kan staan. Toen zij nog 1 2 jaar was liep zij altijd met een hele grote boog om groepen honden heen. Bijna twee jaar geleden is Luca voor het eerst met De Dierenvrienden mee op pad gegaan. Groepen honden kunnen wij nu rustig langslopen, een beetje angstig blijft ze altijd, maar ze komt wel voor zichzelf op en stelt zich eerder bazig dan onderdanig op. Iets waar De Dierenvrienden absoluut aan hebben bijgedragen. Verder vinden wij het belangrijk dat ze voldoende beweging krijgt op de dagen dat wij wat minder tijd voor haar hebben.
Luca is altijd erg enthousiast en vrolijk wanneer de bus van De Dierenvrienden voor de deur staat. Meestal wordt ze al onrustig wanneer ze nog een paar straten verderop zijn. Tijdens de wandeling hebben we ook ervaren dat Luca zeer gehecht is aan Claudia, Dennis en hun collegas. Dit geeft ons een heel goed gevoel. Wij zien De Dierenvrienden als een betrouwbaar, attent en bovenal als een persoonlijke en gezellige club mensen die met veel plezier hun werk doen. We hopen dat Luca nog heel lang met De Dierenvrienden mee naar het bos, strand of duinen gaat!


Natanja, P.S. Buurhond Bobby, bedankt voor de goede tip!

Door Natanja Bloemendaal
sola

Sola

Mark en Marieke Zandvoort

Onze nogal rebelse hond. Een tijdje geleden liep hij regelmatig weg als ie met De Dierenvrienden op stap was. Sola dacht de weg naar huis zelf wel te kunnen vinden.

En dat zorgt natuurlijk voor de nodige stress bij zijn baasjes en De Dierenvrienden, regelmatig zaten we met samengeknepen billen op ons werk te wachten op een telefoontje. Gelukkig was Claudia heel alert en behulpzaam. Ze heeft hem keer op keer van straat geplukt en veilig thuis gebracht. En ze had zelfs een fantastische oplossing voor Solas wegloopdrang. Hij kreeg een touw om van een meter of tien. Vervolgens liep ie heerlijk los met De Dierenvrienden mee en als ie dan even niet keek, dan pakte Claudia het touw op, vlak voordat ie de bus weer in moest. Zo kon hij niet meer weglopen. Inmiddels is het probleem opgelost en is Sola dol op De Dierenvrienden, hij heeft het er iedere dag over. Wij zijn ervan overtuigd dat Sola bij hen in de beste handen is. Behalve dat hij als actieve hond, al zijn energie kwijt kan als ze op pad zijn, leert hij zich ook netjes te gedragen in een groep honden.

mikky

Onze friese stabij Ties (6) gaat nu zo’n 3 jaar een keer per week met Claudia van De Dierenvrienden mee. Dat vindt hij echt geweldig. Hij heeft veel energie en heeft dan ook veel beweging nodig. Woensdagochtend als hij mee mag staat hij van te voren al ongeduldig voor het grote keukenraam te wachten tot de bekende bruine bus de oprit komt oprijden.

Dan rent hij enthousiast naar de voordeur om Claudia en zijn vriendjes in de bus te begroeten. Hij loopt met Claudia en de andere honden meestal in de duinen en voelt zich daar volledig op zijn gemak. Claudia gaat op een heel natuurlijke en prettige manier om met de honden. Ze kunnen heerlijk hun energie kwijt en rennen en ravotten flink maar ze houdt ze ongemerkt ook altijd goed in de gaten. Ze kent alle verschillende karaktertjes goed. Ties is al met al op de woensdagochtend een goede 2 tot 3 uur op pad. Als Ties weer thuiskomt ligt hij de rest van de dag heerlijk voldaan in zijn mand. Voor ons kenmerkt De Dierenvrienden zich ondermeer door zijn betrouwbaarheid en professionaliteit en wij vinden ze een absolute aanrader!

Door Martine, Bloemendaal
bowie

Bowie

Door Melike 05, 2006

De Dierenvrienden staat bij ons en bij wellicht nog wel belangrijker bij de hond Bowie, hoog in het vaandel ! Bowie loopt al mee met claudia vanaf het hele prille begin, in het begin ging hij regelmatig hele dagen mee,twee rondes op een dag, heerlijk vond hij dat maar nu hij wat ouder wordt is het duidelijk dat hij 1x per dag meer dan genoeg vindt.

Bowie is wel een dominante hond maar wel een hele eerlijke hond, wat ik vaak van Claudia hoor is dat hij de orde in de groep graag wil handhaven, wat hij overigens altijd heel netjes doet ! Inmiddels zijn we met Bowie na een zware operatie aan zijn blinde darm in rustiger vaarwater gekomen, maar zolang hij nog lekker een paar keer per week mee kan, zijn wij en is ook hij helemaal tevreden !

noeska

Noeska

Door Petra en Martin Haarlem

Noeska is gek op Claudia en Dennis. Van Dennis mag ze altijd lekker voorin in de auto zitten, en dan ligt de hele weg haar kop op zijn been. Wij zijn erg blij met Claudia en Dennis.

In de bijna drie jaar dat Noeska met De Dierenvrienden meegaat, is er nog nooit een wandeling niet doorgegaan. En als Noeska eens een extra dag mee wil, is dat nooit een probleem. Als ik wel eens thuiswerk, en Noeska gaat met Claudia mee, ben ik iedere keer weer blij om te merken dat ze echt urenlang op pad is. En ze komt altijd blij terug. Hulde aan Claudia en Dennis voor de professionele, liefdevolle manier waarop ze hun werk doen!

floortje

Floortje

Door Marja, Rob, Daniel en Linde Wille Heemstede

Floortje is onze lieve zwarte Flatcoated Retriever, die deze zomer al 5 jaar wordt. Wij zijn Rob en Marja, twee werkende ouders van twee kinderen. En Claudia is onze, of liever gezegd Floortjes uitlaatmevrouw, die Floortje nu al weer ongeveer 3 jaar meeneemt, elk week, zonder uitzondering, eerst twee keer en daarna 3 keer per week.

Claudia is eigenlijk geen 'mevrouw' maar een hele frisse, betrouwbare, lieve en goudeerlijke meid met veel verantwoordelijkheidsgevoel, die stevig op haar pootjes staat en de onbetwiste leidster van haar roedel is.
Voordat ik bij Claudia belandde met Floortje had ik al enige ervaring opgedaan met uitlaatservices. Ik was enigszins voorzichtig.Toen ik Claudia vroeg of zij plaats had etc., stelde ze me voor om gewoon een keertje mee te wandelen, dan kon ik zien waar mijn Floortje terecht kwam. Zo gezegd, zo gedaan en daarna was ik helemaal over de streep. Ik zag dat Claudia heel rustig kontakt maakte met de honden, iedere hond persoonlijk benaderde en heel goed inschatte, al lopende de honden heel goed de ruimte liet en ook bij elkaar hield, soms maatregelen nam, vriendelijk maar stevig en daarmee absoluut overwicht had.
In al die tijd is Claudia ook ten opzichte van mij altijd heel hartelijk en duidelijk geweest, over Floortje, de ophaaltijden, de manier van betalen en over de vakanties, die overigens samenvallen met de schoolvakanties, heerlijk! Floortje en wij zijn dan ook heel blij met 'onze' Claudia en we bevelen u haar van harte aan.

vita

Lex

Fam. de Droog, van Drie berge Santpoort-Zuid

Lex is voor de eerste keer met de Dierenvrienden mee ge gaan toen zij 6 maanden oud was. De eerste keer vond ze het een beetje eng in de bus met alle andere honden maar door het geduld van Claudia gaat ze vanaf die tijd iedere keer graag mee. Op dit moment is dat twee keer in de week. Voor ons een fijne oplossing, omdat de Lex na een half jaar niet meer mee kon naar het werk.

Haar beste vriendin is vanaf het begin Truffe geweest. En zo goed als ze kunnen spelen kunnen ze nu, als echte meiden, ook best wel eens een beetje ruziemaken. Voor de begeleiding bij de Dierenvrienden geen probleem. Claudia kent elke hond goed en heeft met alle honden een speciale band. Daardoor gaat Lex altijd graag een keertje extra mee en dat is ook meestal geen probleem. Wij geven onze hond graag mee en een zanderige mand bij thuiskomst geeft aan dat er lekker gespeeld en gerend is.

daantje

Jacky

Door Tata van, Daniëlle van het Elisabethofke Haarlem

De Dierenvrienden heeft aan mijn baasjes gevraagd om iets te schrijven, maar zo druk als ze zijn heb ik mijn eigen poten maar op het toetsenbord gezet in een onbewaakt ogenblik.
Hoi ik ben Daan, op de foto zie je mij een beetje van boven, ik ben eigenlijk veel groter dan die 19 cm. Ik ben voor een grote Jack Russell best zwaar. 4,1 kilo om precies te zijn en alles is geheel en al spieren. Met mijn 5 jaar zie ik er erg goed uit.

Ik ben geboren in het plaatsje Kesteren op de Veluwe. Met 9 weken ben ik verhuisd. Naar Haarlem. Ja wat valt daarover te vertellen. Twee mensen kochten een huis en wilde wel weer eens een viervoeter om hun heen. En ik zocht toevallig verzorging en deze waren wel lief. Mijn vrouwbaas heeft een medewerkster die het niet zo op honden heeft. Dus vrouwbaas had mij speciaal op mijn grote formaat uitgezocht. En mij als pup snel geïntroduceerd. Kon ik dr nog eens aan het schrikken maken. Nou die mevrouw heeft nu nergens last meer van hé. Ik heb haar helemaal om mijn poot gewikkeld. Zo doen wij Jacks dat. Elke dag krijg ik nu van haar een stukje brood. Ik ben erg blij met haar. We spelen nu zelfs! Vier dagen in de week werk ik. Zodoende gaat vrouwbaas met mij mee. Ik loop daar wat rond net als vrouwbaas zelf. Best gezellig en je moet toch wat, zo doordeweeks. Alle dagen thuis is boaring
Wat zij daar doet snap ik niet, maar echt bewaking hebben ze daar niet nodig. Ik meld me wel zo af en toe zeker als er aan het einde van de dag gekke mensen binnenkomen, die ik nog nooit gehoord of geroken heb. Want mij bedriegen lukt je niet. Verder zoeken ze het maar uit. Meestal speel ik wat, met één van mijn 175 tennisballen. Ik vind altijd wel iemand die effe gooien wil. Of ik scharrel wat stukkies brood bij elkaar die ik her en der vind. Vrouwbaas heeft de rest trouwens verboden mij nog te voeren& Dat is jammer hoor. Stel dat ik nog een gram aankom zeg& tjonge.
Nu heeft vrouwbaas soms afspraken buiten de deur. En dan komt een medewerker van de Dierenvrienden mij oppikken. Gaaf joh!! Snoepjes krijgen en lekker lang wandelen. Das toch te gek! Ik ga niet elke dag mee. Want vrouwbaas heeft niet elke dag van die afspraken. Maar wij zijn wel erg blij met de Dierenvrienden. Lange vergaderingen zijn namelijk enorm vervelend voor een Jack en een dame van standing zoals ik ben& Ziet u het is mijn Engels bloed. Ik kan daarom ook erg goed rechtop zitten diep zuchten en British kijken en iedereen negeren als mij dat uitkomt.
Verder vond mijn baas het ook nodig om hondentraining te gaan doen. Dat was niet echt moeilijk. eigenlijk een eitje. Voor mijn bazen is het zinniger geweest. Al kijkend wist ik meestal ruim van tevoren wat ze wilde. Als je nu maar net doet alsof je het niet snapt dan krijg je extra lekkers&Wij Jacks he&Na GG2 heeft mijn baas het echter voor gezien gehouden. Sport en spel was trouwens ook heel leuk!! Heb ik ook nog gedaan. Ik was gek van flyball maar ik moest met mijn 4 poten hard op dat bord springen (anders deed dat ding het niet)en dan die bal grijpen. No sweat Manbaas is elke vrijdag lekker bij mij thuis en dan slapen we uit. Vervolgens gaan we lekker naar Beeckestijn rennen of naar het strand ook rennen. Bij het begin van de Zeeweg heb ik allang door wat we gaan doen, dat is het enige moment dat ik van opwinding mijn stem laat horen.
Op het strand ga ik dan lekker lang achter mijn bal aan. Ik zie dan geen andere hond Manbaas vindt dat ik soms minder hard moet lopen, maar ik krijg hem wel weer gemotiveerd. Gewoon veel tegen hem aanspringen.( he is such a woozy) Bij hem mag ik ook altijd voorin in de auto en altijd onder de gordel Hij kan niet goed rijden (weet hij zelf niet) En wat is er nou niet leuker dan voorin?
Bij Claudia zit ik ook altijd lekker voorin liefst tussen de anderen kan ik even zien waar we naartoe gaan en wat we tegenkomen. Erg belangrijk om te weten voor een Jack. Soms lig ik ook gewoon languit op haar arm. Zo, nu ga ik dit nu even snel versturen, voor vrouwbaas terugkomt op kantoor., dan kan het nog eens naast mijn foto komen te staan op de site van de Dierenvrienden.
Ps. Een tip aan de andere honden. Als Claudia nu voor je staat en een snoepje geeft. Dan gewoon een scheve kop trekken en de waar even voor je neerleggen. Net doen alsof je het niet lust. Krijg je er nog meer&&.. Mijn baas heeft dit trucje verraden aan Claudia. Dat is jammer maar wellicht werkt het nog wel voor jullie. Veel succes
Een poot en een lik aan alle mensen van de Dierenvrienden.

senna

Senna

Door Ellen Roelofs Haarlem 01, 2012

Mijn prachtige golden retriever, loopt dagelijks mee met De Dierenvrienden. Ik heb al geruime tijd rugklachten. In juni waren mijn klachten van dien aard dat ik niet meer kon lopen. Daardoor liep ik iedere dag met één uitlaatronde vast omdat dochter en echtgenoot naar respectievelijk school en werk waren.

Er werd van alle kanten hulptroepen ingeschakeld. Daar was ik uiteraard heel blij mee, maar ik vond het toch vervelend om steeds afhankelijk te zijn van anderen.Gelukkig brak de zomervakantie aan. Dochter en manlief waren thuis en konden de hond uitlaten. Ondertussen was me duidelijk dat ik op termijn wel weer zelf zou kunnen lopen, maar voorlopig nog niet. Ik had me wel al bedacht dat ik niet meer terugwilde naar een soort van toerbeurtregeling voor Senna. Na een nachtje piekeren hoe ik dit ging oplossen bedacht ik me dat Senna heel goed mee zou kunnen met een hondenuitlaatservice. Ik heb voornamelijk intuïtief gekozen voor De Dierenvrienden en heb daar tot op heden absoluut geen spijt van. Mijn echtgenoot is, bij wijze van try-out, met Claudia meegelopen tijdens een uitlaatronde. Hij bracht na afloop enthousiast verslag uit van de wandeling en de wijze waarop Claudia met de honden omgaat. Het was snel geregeld! Inmiddels gaat Senna dagelijks mee met De Dierenvrienden. Ik merk dat het Senna niet uitmaakt wie haar ophaalt. Claudia, Dennis of Francis,& ze zijn allemaal even lief voor haar. Senna is een makkelijke maar ook een beetje luie hond. Ze laat zich door ons niet of nauwelijks verleiden om te spelen. Het hoogste doel in Sennas leven is lief gevonden worden op de voet gevolgd door eten. Ze wil graag horen hoe lief ze is en dit alles graag gelardeerd met veel knuffels en aaien. Daarnaast heeft ze aanleg om dik te worden. Omdat ze nu meeloopt in een groep honden doet ze enthousiast mee met rennen, zwemmen en spelen. Ik merk dat ze moe en voldaan is na een uitlaatronde. Ze verbruikt kennelijk zoveel energie dat ik haar voeding heb moeten aanpassen. Ze werd magerder en dat hoeft nu ook weer niet. Ze was goed op gewicht. Ik heb me voorgenomen dat, wanneer ik weer in staat ben om Senna zelf uit te laten, ik haar toch 2x in de week mee laat gaan met De Dierenvrienden. Ik vind het ook heel belangrijk dat mijn hond plezier heeft en het plezier dat ze met de andere honden heeft kan ik haar persoonlijk niet bieden.

vita

Vita

Door Justine en Edith Haarlem

Vita is onze dwergschnautzer van ruim 9 jaar. Ze gaat al zes of zeven jaar mee met de Dierenvrienden en wordt nu twee keer in de week opgehaald. Vroeger ging ze wel vier keer in de week mee maar omdat onze werkroosters zijn veranderd is dat nu niet meer nodig. Ze weet hoe laat ze wordt opgehaald en ligt geduldig op haar matje in de gang te wachten. Eerst in de auto de andere honden ophalen en dan naar het bos of de duinen. Daar kan het grote snuffelfestijn beginnen. Al die lekkere geuren in de bosjes en de struiken.

Vita gaat graag haar eigen gang op de wandeling en is meestal niet zo speels met andere honden. Maar ze vind het wel gezellig om in de groep op te gaan. Na een dik uur wandelen brengt Claudia haar weer thuis. Dan krijgt ze nog een overheerlijk brokje en kruipt ze zeer voldaan in haar mandje. Soms is een van ons thuis als Vita wordt gehaald. Je kunt aan alles zien en merken dat ze het heel erg leuk vind om mee te gaan. Claudia en Dennis zijn uitstekende dierenvrienden. Wij laten Vita met een gerust hart over aan hun goede zorgen. Bovendien is Claudia erg flexibel wanneer wij bijvoorbeeld door ons werk zelf Vita niet kunnen uitlaten. Als we het op tijd aangeven kan onze hond meestal zonder enig probleem ook een andere dag dag mee. Zonder het fenomeen uitlaatservice zouden wij nooit een hondje hebben aangeschaft. En met deze dierenvrienden als onze uitlaatservice zijn we meer dan tevreden.

Justine en Edith

Truffe

Truffe

Fam. Kemper Santpoort-Zuid

Al met zes maanden ging onze hond Truffe voor het eerst mee met Claudia! Inmiddels is Truffe 5 jaar en drie keer per week mag ze zich uitleven in de duinen met de Dierenvrienden!

Bij terugkomst nestelt ze zich voldaan op haar plaats en valt onmiddellijk in een diepe slaap! De service van Claudia is fantastisch en ze is ongelooflijk begaan met de honden. Bovendien is ze altijd bereikbaar en, wanneer je omhoog zit, is er altijd wel een plekje voor Truffe. Het is zeker een geruststellend idee dat onze hond in goede handen is bij de Dierenvrienden!

0

Fleurtje, Louietje en Lotte

Door Dagmar en Welmoed Haarlem 2007

Tsja, drie monsters uit één gezin. De oudste, Fleurtje en de middelste, Louietje, gaan al vanaf 2005 mee met Hondenuitlaatservice De Dierenvrienden. Mijn partner werkt de hele dag en ik ben met een opleiding bezig. Dit houdt in dat ik een of meerdere dagen in de week langer op school zit. Door mijn ziekte (ik heb het chronisch vermoeidheidssyndroom), kan ik niet op een schooldag ook nog een lange wandeling met de kids maken.

Sterker nog, als het een behoorlijke schooldag was, kan ik helemaal niet meer met ze wandelen. Ik duik dan direct mijn bed in. Toen ik aan de studie begon had ik twee honden. Op hondentraining sprak ik met een meisje die haar hond, Beer, door de Dierenvrienden liet ophalen voor een wandeling. Heel tevreden was ze hierover. Dus gaf ik hun ook maar een belletje. Ja hoor, wanneer ik wilde proefdraaien. Dat gingen we doen. Fleurtje, die normaal niet veel van vreemde honden moet hebben, dartelde vrolijk mee met de bende. Louietje kon zijn lol niet op, heerlijk om met allemaal honden lekker te spelen en rennen. Wat ik toen zag beviel me heel erg goed. Aan de Dierenvrienden kon ik mijn kroost wel toevertrouwen. En inderdaad, het ging prima. Vorig jaar kwamen wij een Amerikaanse cocker spaniel tegen die geïmporteerd was uit Tsjechië. Ze was nog maar een pupje. Maar, dit konden we toch niet doen, nóg een hondje erbij&? Een uur later maakten Fleurtje en Louietje kennis met hun nieuwe zusje, Lotte. Lotte is een gevalletje apart. Omdat ze een traumatische jeugd heeft gehad (waarschijnlijk in vrachtwagen naar Nederland) was ze een heel angstig hondje. Claudia wist haar vertrouwen echter te winnen. Met zijn drieën gaan ze nu lekker met het busje mee. Als ik thuiskom, liggen er drie weltevreden hondjes op me te wachten. Heerlijk om met zon vertrouwen mijn kids thuis te laten; ze worden opgehaald en weer thuis te komen; ze liggen voldaan in hun mandjes. Dierenvrienden, ontzettend bedankt!

bingo

Bingo

Door Garange Haarlem 2007

Mijn hond Bingo loopt al vanaf het prille begin mee met Claudia van de Dierenvrienden. Bingo is een mooie bastaard Bearded Collie gemixt met (geloven we) Briard. Ik heb een eigen PR bureau dat ik vanuit huis run, ik plan mijn afspraken buiten de deur op de dagen dat Bingo meegaat met Claudia: dit werkt al ruim 7 jaar prima! Sowieso was er meteen een klik tussen Bingo en Claudia en Dennis. Als één van hun in de buurt is besta ik opeens niet meer:

want Claudia en Dennis betekent: loltrappen, rennen, zwemmen, spelen en gek doen, en tsja het vrouwtje is wel de liefste in huis (nl. beheerder etensbak) maar zoveel lol kan zij niet iedere keer bieden. De keren dat ik thuis ben als Bingo wordt opgehaald weet ik al 2 minuten van tevoren dat de Dierenvrienden bus er aan komt: Bingo loopt dan al als een gek voor de deur te rennen en te blaffen. Bingo is denk ik niet de allermakkelijkste hond van de groep: het is nl. een KNMI hond. Hij voelt feilloos aan wanneer er onweer, storm of regen aankomt, enne daar houdt ie niet van&. Hij raakt in paniek en wil maar één ding: vluchten. Mijn kinderen, mijn man en ik kunnen dan helemaal niets met hem: hij zet het gewoon op een rennen. Wij wonen op de Koninginneweg, het is al een keer gebeurd dat hij met dreigend onweer ontsnapte en 2 uur later werd gevonden in het kroegje De Stinkende Emmer, vlak bij Elswout. (Oftewel Leidsevaart, Pijlslaan én Randweg overgestoken) Claudia heeft daar geen last van, ze heeft er nl. een perfecte oplossing voor gevonden: ze roept gewoon: doei Bing en loopt door. En Bingo? Die kijkt een paar keer schichtig om zich heen, ruikt en snuffelt wat en loopt braaf achter Claudia aan. Wat ik al zei: hij heeft een klik met Claudia!

0